Østersøkryds 2011

Billeder

Vision of the Seas

Dag 1: Afrejse fra København.

Som dansker er det skønt, at København har udviklet sig til så stor en krydstogthavn. Der er ikke bare masser af liv i havnen, vi kan også stige lige ombord på de skønne skibe til fantastiske oplevelser til søs. Kommer I fra provinsen, kan I tage en rundtur i København som optakt til en dejlig rejse. Afgang kl. 17.00.

 

Dag 2: På havet.

Gå på opdagelse ombord. Nyd spa' en, fitness centeret, restauranter, kasino, en drink i baren eller en stille stund i en solstol... eller lige, hvad I har lyst til. Om aftenen venter shows i teatret og film udendørs under stjernerne.

 

Dag 3: Tallinn, Estland.

Tallinn står næsten uforandret hen som ved opførelsen i 1154. Derfor kan man i dag beundre fortidens arkitektoniske vidundere som f.eks. de høje tårne ved Toompea Castle og den imponerende russisk-ortodokse katedral.

På Palaca Square kan I se den lyserøde parlamentsbygning, som står i stærk kontrast til byens øvrige arkitektur. Den maleriske gamle bydel er på UNESCO's verdensarvsliste og er en hyggelig bydel, man ikke skal snyde sig selv for at besøge. Ankomst kl. 09.00. Afgang kl. 17.30.

 

 

Dag 4: St. Petersburg, Rusland.

Skt. Petersborg er intet mindre end storslået med sine kæmpe paladser og katedraler. Byen har en atmosfære som ingen anden europæisk storby. Ikke uden grund er det historiske centrum optaget på UNESCO's liste over bevaringsværdige steder.

Det kan anbefales at besøge Peter og Paul katedralen, Blodskirken med sine utrolige løgkupler og dekorationer, Vinterpaladset med det fantastiske kunstmuseum – her kan I tilbringe flere dage - Eremitagen eller blot at gå en tur og nyde den unikke arkitektur.

En sejltur på kanalerne er også et hyggeligt indslag på en dag, hvor de mange lover sig selv at komme tilbage. husk visum, hvis I vil rundt på egen hånd. Ankomst kl. 07.00. Afgang kl. 22.00.

 

Dag 5: Helsinki, Finland.

Finlands hovedstad, også kaldet Helsingfors, ligger på en halvø omringet af en smuk skærgård. Helsinki er en blanding af kultur og natur, nyt og gammelt.

Byens vartegn er domkirken ved Senatspladsen. Uspenski-katedralen er et andet højdepunkt – det er den største ortodokse kirke i Norden. Temppeliaukion-kirken er en unik arkitektonisk oplevelse. Kirken er bygget af rå klippeblokke med de smukkeste lysindfald. Byen byder også på flere museer. Ankomst kl. 09.00. Afgang kl. 17.00.

 

 

 

Dag 6: Stockholm, Sverige.

Indsejlingen gennem skærgården er en af verdens smukkeste, så nyd hvert øjeblik. Ikke mindre end 50 broer forbinder den svenske hovedstads 14 øer til fastlandet. Derfra har byen fået sit tilnavn "Nordens Venedig".

Overalt vrimler det med parker, museer og paladser. En af de største attraktioner er kongeslottet med ikke mindre end 600 værelser. Gå også en tur igennem stemningsfulde Gamla Stan og nyd stemningen samt de utallige historiske bygninger, butikker og hyggelige caféer. Ankomst kl. 07.30. Afgang kl. 16.30.

 

 

Dag 7: På havet.

Dag 8: Ankomst København.

Skibet lægger til kaj klokken 07.30 om morgenen. Velkommen hjem.

 

body_thumbnail